Hoe open ik een account bij Bitstamp?

De Sloveense bitcoin exchange Bitstamp is momenteel de beste keuze als je lid wil worden van een exchange als Nederlander. De zeer lage transactiekosten om je geld van en naar Bitstamp te sturen en het grote gebruiksgemak van deze site maken dit de beste keuze voor iedere beginner. Alhoewel het aanmelden bij deze site een vrij traag proces is, vooral anno 2013, raden wij je zeer aan om deze stap te nemen. Bitcoins kopen bij een exchange is namelijk altijd goedkoper dan bitcoins aankopen via iDeal. Volg de onderstaande stappen en over ongeveer een week kun ook jij beginnen met het verhandelen van bitcoins.

De beginpagina van Bitstamp

Jezelf aanmelden
De eerste stap is natuurlijk je account aanmaken. Ga naar de website van Bitstamp en klik op “Open an Account“. Op de volgende pagina zul je je voornaam en achternaam moeten invullen. Vul hier geen nepnaam in, je echte naam is verplicht voor verificatie! Daarnaast je e-mail adres invullen en het land van afkomst selecteren Je zult nu een e-mailtje ontvangen met een klantnummer en een random wachtwoord. Zodra je hiermee inlogt is de eerst volgende stap je wachtwoord te veranderen.

Belangrijk
Kies een nieuw en uniek wachtwoord van minimaal 10 random karakters. Draag er zorg voor dat je dit wachtwoord van buiten kent en tevens dat je dit wachtwoord nergens anders gebruikt!

Two Factor Authentication
Zodra je dit gedaan hebt kun je verder met de volgende stap, het aanzetten van de zogenoemde two-factor authentication. Het idee achter deze techniek is dat je een tweede apparaat (zoals een token of je smartphone) gebruikt zodat inloggen op een account veel moeilijker wordt. Je moet namelijk naast je wachtwoord ook een cijfercode opgeven die uniek is en iedere 30 seconden verandert. Mensen die kwaad willen zullen dan, behalve je wachtwoord kraken, ook je telefoon of token moeten stelen.

Het instellen van two-factor authentication kan klinken als iets heel technisch maar is eigenlijk heel erg makkelijk. Je geeft bij Bitstamp aan dat je gebruik van deze service wil maken, je moet je telefoon nummer opgeven, en je krijgt een QR-code te zien die je zult moeten scannen. Hiervoor wordt de app ‘Google Authenticator’ gebruikt die zowel voor de iPhone als voor ieder Android model te krijgen is in respectievelijk de Appstore of Play store.

Belangrijk
Wij raden ten zeerste aan two-factor authentiocation aan te zetten.

Jezelf verifiëren 
Na het instellen komt de laatste stap, namelijk ervoor zorgen dat je geverifieerd wordt door Bitstamp. Ook deze stap klinkt heel moeilijk maar is dat gelukkig niet. De bedoeling is dat je twee foto’s opstuurt via een speciaal hiervoor ingerichte pagina op Bitstamp. Deze kun je vinden door boven in de site op ‘Account‘ te gaan en op deze pagina, aan de zijkant, de ‘Verification‘ pagina opent. Hier zie je twee knoppen, Upload ID en Upload Proof of Residence.

Maak een foto van je ID of paspoort en tevens een foto van een bewijs van verblijf. Hierbij raden wij aan om bijvoorbeeld je motorrijtuigen belasting brief te fotograveren. Mocht je geen auto bezitten dan kun je ervoor kiezen een creditcard overzicht (niet ouder dan drie maanden) te fotograferen of even naar de gemeente te gaan voor een uitreksel van het bevolkingsregister. Belangrijk is hierbij overigens dat je volledige naam en je woonadres duidelijk vermeldt staan. Het verificatieproces zelf kan een tot drie werkdagen duren.

Oke! Ik heb mijn account, ik ben geverifieerd, wat nu?
Mooi! De volgende stap is het overschrijven van geld naar de exchange. Dit kan op verschillende manieren maar de manier die wij als Nederlanders zullen gebruiken zal de EU SEPA manier zijn.

Ga naar de ‘Account‘ pagina en klik op de grote ‘Deposit‘ knop die aldaar staat. Op de volgende pagina kies je voor EU SEPA. Nu vul je in hoeveel geld je wil gaan overmaken. Als je 50 euro wil overmaken vul je hier dus het getal 50 in. Op de pagina erna krijg je de bankgegevens van Bitstamp te zien zoals bijvoorbeeld de IBAN.

Belangrijk
Onderaan de gegevens op deze pagina staat een uniek nummer welke je zal moeten meesturen met je banktransatie. Alleen met dit nummer kan Bitstamp je betaling correct verwerken.

Nadat je het geld hebt overgemaakt kun je rustig aan rondkijken op de site. Deze transactie zal namelijk 1 tot 3 werkdagen in beslag nemen en pas dan zul je echt aan de slag kunnen. Overigens worden er geen transactie kosten in rekening gebracht voor SEPA betalingen, wel zul je als je geld uitbetaald wil krijgen van Bitstamp 90 eurocent aan transactiekosten berekend krijgen.


Je kunt, zodra je geld aangekomen is op de exchange, meteen beginnen met handelen. Meer informatie hierover komt in een toekomstig artikel. We wensen je veel succes met het aanmaken van je account op Bitstamp en het verificatieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *