Investering van $25 miljoen voor CoinBase

De welbekende online wallet dienst CoinBase heeft vandaag bekend gemaakt dat ze een investering van 25 miljoen dollar hebben weten op te halen. CoinBase is een bedrijf in de bitcoin economie dat behalve voor een online beurs voor de particulier zorgt, ook zorg draagt aan ontwikkelaars en bedrijven om Bitcoins te accepteren als betalingsmiddel.

Afgelopen Augustus bereikte het bedrijf al de mijlpaal van 200.000 gebruikers en in de afgelopen maanden is dat getal hard opgelopen naar meer dan 600.000 gebruikers welke allemaal een beurs hebben bij CoinBase. Dit wijst erop dat Bitcoin langzaam een brede adaptatie begint te krijgen en we momenteel, volgens het bedrijf zelf, aan de voet staan van een revolutie.

Om de vraag te kunnen bijbenen van zowel consumenten als bedrijven zal CoinBase moeten gaan opschalen. En om dat te realiseren hebben ze vandaag bekend gemaakt dat de tevens vrij bekende venture capitalist groep Andreessen Horowitz, samen met eerdere investeerders Union Square Ventures en Ribbit Capital, een extra injectie doen van 25 miljoen dollar. Hiermee komt het totaal geïnvesteerde bedrag in Coinbase op de 31 miljoen dollar en is het dus officieel het belangrijkste Bitcoin bedrijf in de investerings-wereld.

Daarnaast is bekend geworden dat de hoofd ontwikkelaar van Bitcoin zelf, Gavin Andresen, een adviserende rol gaat spelen voor CoinBase. “Coinbase is een kritisch onderdeel geworden van de Bitcoin infrastructuur in de V.S. en is een betrouwbare manier om Bitcoins te bewaren, kopen, verkopen en te verhandelen.” weet de Chief Scientist van de Bitcoin Foundation te vertellen.

Met gemiddeld 10.000 nieuwe gebruikers per dag en al meer dat 16.000 bedrijven, zoals OKCupid, Khan Academy en Reddit, die gebruik maken van de diensten van CoinBase lijkt deze investering meer dan terecht. Wij kunnen persoonlijk niet wachten tot CoinBase hun diensten verder uitbreidt over de wereld, zodat het ook mogelijk wordt om Bitcoins te kopen in Nederland via het platform. Daarnaast kijken we uit naar de toevoeging van alternatieve crypto valuta’s zoals Litecoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *