Koop Bitcoin

De snelste manier om aan bitcoins te komen is natuurlijk door ze gewoon te kopen. Er zijn inmiddels tientallen manieren om aan bitcoin te komen, hieronder een overzicht van sites die goed werken.

Bitonic
De snelste manier in Nederland om aan bitcoin te komen. Geef aan hoeveel je wil uitgeven in euro of hoeveel bitcoins je wilt ontvangen en na confirmatie via SMS kun je direct via iDeal betalen. De kosten voor een bitcoin liggen over het algemeen wel 1 tot 2% hoger dan de daadwerkelijke marktwaarde om de transactie kosten te kunnen betalen. Verder een prima site die zijn beloftes meer dan waar maakt!

Voordelen Nadelen
– Directe uitbetaling van je Bitcoins. – Niet altijd genoeg Bitcoins beschikbaar
– Zeer eenvouding (geen documenten nodig) – Kan flink duurder zijn dan de gangbare marktprijs
– Betrouwbaar (via iDeal & bekende site)

BitStamp.net
De beste manier om aan bitcoin te komen. Bitstamp is een directe exchange die inmiddels al sinds 2011 bestaat en behoort tot de drie grootste exchanges ter wereld momenteel. Hier kun je 24 uur per dag je bitcoins verhandelen. Omdat je direct op een exchange inkoopt koop je over het algemeen op de actuele marktwaarde. Je krijgt dus meer bitcoins voor je geld dan bij bijvoorbeeld Bitonic. Het nadeel is wel dat geld op de exchange krijgen enkele dagen duurt. Een ander nadeel is dat je jezelf een moet verifiëren middels een foto van je ID en een foto van bijvoorbeeld je Motorrijtuigenbelasting. Lees hier hoe je jezelf aanmeldt bij Bitstamp.

Voordelen Nadelen
– Lagere prijs tegenover bv. Bitonic – Verificatie nodig voordat je kunt beginnen
– Instant traden – Overmaken van geld duurt 1-3 werkdagen
– Betrouwbaar (lange staat van dienst) – Prijs ligt soms te laag tegenover andere exchanges
– Overmaken via SEPA

Andere snelle opties:
Met de bovenste twee opties hebben we zelf zeer goede ervaringen. Hieronder zijn nog een paar opties die je zou kunnen bekijken als je bitcoins wilt kopen:

LocalBitcoins.com – Service die advertenties biedt van mensen die in je eigen omgeving bitcoins kopen en verkopen. Biedt ook een escrow functie om veiliger te kunnen handelen. Veel mensen hebben goede ervaringen met deze service, maar er zijn ook wat verhalen bekend van mensen die beroofd zijn. Handel altijd met iemand die een goede reputatie heeft!

BitMyMoney.com – Een Nederlandse service vergelijkbaar met het eerder genoemde Bitonic. Betalen met iDeal en direct je bitcoins in je wallet. Ook hier kan het voorkomen dat men niet aan de vraag kan voldoen en zal de prijs vaak hoger liggen.

BTCDirect.nl – Nog een Nederlandse service zoals Bitonic en BitMyMoney. Betalingen ook via iDeal en je krijgt je bitcoins ook meteen tegen marktwaarde. Hier tevens het probleem dat er soms niet aan de vraag voldaan kan worden.

Andere exchanges:
Behalve BitStamp zijn er nog een flink aantal andere exchanges beschikbaar met elk hun eigen voordelen en nadelen. En vlug overzicht van de populairste exchanges op dit moment:

Mt. Gox
BTCChina
BTC-e
Kraken
CampBX