Minen in de Cloud

Cloudmining, Interessant?

Als je voor het eerst over Bitcoin hoort zal de term minen al gauw vallen. Wat mining precies is hebben we al eerder uitgelegd. In datzelfde artikel spreken we ook over cloudminen, ook wel bekend als cloudhashing. Het principe achter cloudmining is simpel. Je betaalt nu een bedrag voor een contract van een bepaalde lengte om een bepaalde snelheid aan mining power te ontvangen. Meestal start je miner direct na het betalen van het contract en kun je dus meteen genieten van de verdiensten van het minen.

De voor- en nadelen van cloudmining
Je hoeft dus niet te wachten op je mining machine (welke soms lange levertijden hebben) en je kunt direct aan de slag. Daarnaast heeft cloudminen nog een flink aantal andere voordelen:

  • De makkelijkste manier om te starten met minen.
  • Geen hoge instapkosten om de laatste mining technologie te kunnen gebruiken.
  • Koop precies de snelheid die jij wil, wanneer jij die wil.
  • Geen technische kennis benodigd.
  • Geen hardware om te onderhouden.
  • Geen software om te configureren.
  • Geen hogere energierekening.

Klinkt als de perfecte deal? Misschien. Momenteel blijft het een feit dat als jij een groter bedrag te investeren hebt, de technologische kennis hebt en het geduld kunt opbrengen voor de vaak lange levertijden,  je altijd meer winst kunt pakken met een eigen miner. Voor de beginner die wel graag wil meeminen maar een eigen machine niet aandurft is cloudmining de perfecte manier om in te stappen op het bitcoin minen.

De keuzes bij cloudmining

Als je per direct wilt minen heb je in principe twee keuzes. Of je koopt een miningcontract voor een vaste periode, zoals je bijvoorbeeld bij ButterFlyLabs kunt doen, of je gaat ervoor om shares in een cloudmining bedrijf te nemen. Shares kopen bij een cloudmining bedrijf, zoals CEX.io, is vaak relatief gezien veel duurder.

De prijzen van een GH/s share liggen bij deze site, als je let op de huidige koers, vaak drie maal hoger in dollarprijs dan een eigen miner aanschaffen. Hier zit wel een grote ‘maar’ aan: Je kunt je shares momenteel vaak voor dezelfde prijs, of zelfs hoger, verkopen. Deze ‘maar’ maakt het mogelijk om shares te kopen voor een prijs x, en deze direct voor een duurdere prijs terug op de markt te zetten.

Vanaf het moment dat je de GH/s share aankoopt zal er voor jou gemined worden. Je maakt dus op dat moment dubbel winst, je pakt de winst van je share verkopen, en tevens de bitcoins die in de tussentijd zijn genereerd.

Beleggen met mining? 

De eerder benoemde website CEX.io (CEX staat voor Cryptocurrency EXchange) is behalve een site waar je per direct aan het minen kunt beginnen ook een aandelenmarkt voor de shares die ze aanbieden.   Juist die aandelenmarkt maakt CEX heel erg interessant. Deze maakt het namelijk mogelijk om je huidige bitcoins per direct aan het werkt te zetten. Op het moment van schrijven koop je met 1 BTC ongeveer 12,5 GH/s. Deze zal met de huidige difficulty ongeveer 0.01 BTC per dag opleveren. Laat je deze gewoon doorlopen voor een heel jaar zul je, volgens deze calculator, ongeveer 0.71 BTC gaan verdienen.

Website van CEX.io

Op zich een prima resultaat. Maar er is dan een grote kans dat je uiteindelijk, als je een jaar later je shares weer verkoopt, veel minder winst zult krijgen dan verwacht. De waarde van de shares kan namelijk flink dalen, en wij verwachten dat dit in de toekomst ook gaat gebeuren. De redenen voor een daling van de share waarde kunnen als volgt zijn:

  • CEX.io krijgt een minder grote vraag naar GH/s shares.
  • De waarde van bitcoin stijgt te hard.
  • De moeilijkheidsgraad gaan te snel omhoog.

De actieve belegger wint het meest
Als je actief bent in het bitcoin wereldje, en je dagelijks bezig bent met de drie redenen die hierboven staan kun je op CEX.io leuk handelen. Dit is natuurlijk niet zonder risico’s, maar deze zijn relatief laag (je kunt nooit al je bitcoins verliezen). Er zijn verschillende manieren om extra bitcoins te verdienen met de aandelenmarkt bij deze site.

Aandelenmarkt bij CEX.io

 

Als eerste kun je GH/s shares kopen voor een lage prijs gebaseerd op de, overigens zeer duidelijke, grafieken die de site levert. Als je eenmaal laag hebt ingekocht starten je aandelen meteen met het genereren van bitcoins. Kies dan een winstmarge die je wil maken en zet de aandelen direct weer te koop. In de tussentijd zul je minen en zodra er een koper voor de hogere prijs is gevonden worden je shares automatisch verkocht. Er zijn inmiddels genoeg verhalen bekend van mensen die op deze manier van 1 bitcoin 2.5 bitcoins hebben gemaakt.

Ten tweede kun je in de gaten houden wanneer de difficulty van bitcoins minen omhoog gaat. Een stelregel hiervoor is dat er iedere 2016 blocks een nieuwe difficulty ingesteld gaat worden. Op deze site kun je snel zien wanneer deze gaat veranderen. Zorg dat je voor deze datum je shares weer voor een gelijke of hogere prijs verkoopt, en wacht even 1 tot 2 dagen om te zien wat de aandelenmarkt precies gaat doen. Zodra de prijs weer ‘rustig’ is kun je weer inkopen en vaak zelfs een stukje sneller minen.

Belangrijk
Als je van deze tweede manier gebruik maakt let dan tevens op de bitcoin prijs zelf. Gaat deze opeens erg hard omhoog kan het een slim idee zijn om de markt bij CEX.io even te analyseren.

Maar wacht, er is meer!

 “Nog meer?!” zul je nu waarschijnlijk denken. Nog een andere, belangrijke, reden dat CEX.io interessant is als investering is dat ze gebruik maken van de GHash.io pool. Deze mining pool (deze worden gebruikt om het werk te verdelen) maakt namelijk gebruik van “merged mining”.

Merged mining is een manier de uitkomst van een ‘hash’, de rekensom die gedaan wordt door je miner, te testen op meerdere blockchains. Zo kun een miner tegelijkertijd uitkomsten testen voor meerdere type coins en kun je tijdens dat je bitcoins mined ook bijvoorbeeld Namecoins, IXcoins en DevCoins vinden.

Omdat de uitkomst getest wordt aan de kant van de pool, zal je meerdere types coins tegelijkertijd minen. Dit zonder de snelheid van je bitcoin mining aan te tasten. CEX heeft het tevens mogelijk gemaakt om deze extra verdiensten, weer via een aandelenmarkt, om te zetten in BTC of in GH/s. Zo kun je dus vrij makkelijk extra GH/s verdienen zonder dat je daar wat voor hoeft te doen.

Let op:
Momenteel is het alleen mogelijk om de Namecoins om te zetten. In de nabije toekomst gaat er ook support komen om je verdiende IXCoins en Devcoins om te zetten.

Conclusie

Naar onze mening kan het, als je een beetje oplettend bent, heel erg interessant zijn om lid te worden van CEX.io en GH/s shares in te kopen. Wij zijn erg te spreken over de service die deze site naar het publiek brengt. Als je de huidige dollar koers per share even buiten beschouwing laat en je puur richt op het vermeerderen van je aantal bitcoins kun je hier een leuke winst maken. Let wel, er zijn altijd risico’s verbonden aan investeren.

Overigens is CEX.io een bedrijf uit London, en wordt de GHash.io pool waar men gebruik van maakt door Nederlanders beheert. Mocht je lid worden, CEX biedt ook two-factor authentication. Zoals altijd is het een slim idee om deze even in te stellen, je slaat namelijk bitcoins bij hen op. Maak tevens gebruik van een uniek wachtwoord van minimaal 15 random karakters als je je aanmeldt.

Disclaimer
GratisBitcoin.net of enig ander geaffilieerd rechtspersoon zijn niet verantwoordelijk voor eventuele waarde dalingen, vermogensverlies of anderzijds aangebrachte schade die veroorzaakt wordt door het volgen van advies of informatie op deze website. Gebruik altijd je gezonde verstand bij het investeren en beleggen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *